Ivo Kalthoff

Ik ben jurist en heb meer dan 25 jaar ervaring als zakenbankier bij onder andere Deutsche Bank AG en ABN AMRO NV. Ik ben samenwerkingsgericht en beschik in hoge mate over verbindend vermogen en heb daardoor in de afgelopen 25 jaar een groot netwerk opgebouwd. Dit netwerk omvat het Midden- en Groot Bedrijf, Private Equity alsmede vele contacten bij financiële spelers in de Nederlandse markt. Als alumnus van de Nyenrode Commissarissen Cyclus ben ik ook aangesloten bij het Nyenrode Alumni netwerk.

Als bankier ben ik actief geweest in vele sectoren waaronder Bouw, Industrie, Transport & Logistiek, Food en Technologie, Media & Telecom (TMT). Daar heb ik geleerd hoe belangrijk het  is een sector te begrijpen om adequate dienstverlening aan te kunnen bieden. Naast verschillende facetten en vraagstukken per sector zijn er ook ontwikkelingen die door sectoren heen gaan en de samenhang versterken, denk hierbij aan Internet of Things (IoT) en Blockchain. Kennis uit de ene sector kan soms heel waardevol zijn voor een andere. Het samenbrengen van partijen over de sectoren heen is een van mijn kwaliteiten. Ook dat zie ik als verbinden.

Ik beschik over vaardigheden om op basis van beperkte informatie complexe organisaties, vraagstukken en risico’s te kunnen doorgronden. Een rol als sparring partner of vaste rol als lid van Raad van Commissarissen of Raad van Advies sluit hier op aan.

Mijn drijfveer en energie haal ik uit het samenwerken en het creëren van een vertrouwensband met mijn opdrachtgever. Mijn opdracht is geslaagd als door mijn onafhankelijke blik ik een bijdrage heb kunnen leveren aan de uitvoering van de strategie van de onderneming.

Een netwerker pur sang, een verbinder en bruggenbouwer. Deze eigenschappen komen terug in mijn logo. Het is de brug uit Breukelen, welke brug de oevers van het Amsterdam – Rijn kanaal verbindt, één van de economische slagaders van Nederland. Ook de kleur van het logo is niet toevallig gekozen. Olijfgroen staat voor de natuur; van groeien en ervaren. Olijfgroen wil niet opvallen, maar beschikt over wijsheid en bescheidenheid. Geeft rust en inzicht.

Ik ben getrouwd met Elena en heb 3 tiener zonen.